Forsikringer og medlemsfordeler

Her kan en lese om forsikringer, medlemsfordeler og hva det egentlig vil si å være medlem i et fagforbund.

Forsikringer og medlemsfordeler som gir trygghet både på jobben og privat

Som medlem i Industri Energi slipper du å stå alene enten du får problemer på jobben, eller i privatlivet. Du har også en rekke forsikringer og medlemsfordeler, noen får en automatisk og er inkludert i medlemskapet, mens andre kan en tegne selv om en ønsker det. Her kan du lese litt om hvilke forsikringsordninger du har hos oss.

Forsikringer

Som medlem får en nyte godt av forsikringene til LO-Favør. Disse forsikringen er inkludert i medlemskapet:

LOfavør Innboforsikring – Omtales som «Norges beste innboforsikring». Forsikringen dekker alt fra innbo- og løsøre i hjemmet, tyveri av løsøre fra låst bil, flytteforsikring og typiske uhell.

Advokatforsikring fra HELP – Privatrettslig juridisk bistand hvor du får rask og proff hjelp – enten du bare trenger råd eller står ovenfor en mulig rettssak. Du betaler ingen timepris. Det er heller ingen egenandel. Advokatforsikringen gjelder hele familien: deg, samboer eller ektefelle og barn under 20 år som bor hjemme.

LOfavør Fritidsulykkeforsikring –  Dekker ulykker i fritiden og gjelder for deg som medlem. Medlemmets familie er ikke dekket.

LOfavør Grunnforsikring – Gir økonomisk førstehjelp (engangsutbetaling) i tilfelle dødsfall av medlemmet, ektefelle/samboer eller barn. Utbetalingen i 2020 er 85 750 kroner frem til fylte 50 år. Deretter trappes utbetalingen ned avhengig av alder. For barn under 21 år er utbetalingen 49 930 kroner.

Tilleggsforsikring som en har lokalt gjennom klubben:

Gruppelivsforsikring  – Gir økonomisk støtte på 10 G til etterlatte ved dødsfall. Forsikringen gjelder også ektefelle- /samboer. Forsikringen opphører ved fylte 70 år. Forsikringen koster 205,- kr pr. måned uten om medlemskapet. *Grunnbeløpet (G) er per 1. mai 2020  kr 101 351. Verdien av 10 G blir da 1 013 510 kr.

Videre har en også en rekke forsikringer som ikke er inkludert i medlemskapet:

Topp reiseforsikring for deg og familien din – LOfavør Reiseforsikring gjelder for deg som medlem, din ektefelle/samboer, og barn inntil 20 år, hele året og avbestillingsforsikring er inkludert . Med denne forsikringen er du og familien din forsikret på alle typer reiser året rundt, og det stilles ingen krav til overnatting.

LO Favør tilbyr også mange andre forsikringer som for eksempel;

Les mer om flere forsikringer på LO Favør sine sider

Medlemsfordeler:

Ferieleilighet i Spania – For bare 2500 kr pr uke kan du som medlem leie ferieleilighet. Denne ligger i Puerto Banus som er havneområdet like vest for Marbella. Det er ca. 50 minutter fra flyplassen i Malaga. Leiligheten er i et kompleks som heter Hacienda Del Sol, i Estepona. (Dette er klubbens lokale medlemsfordel som kun gjelder for lokale medlemmer).

Gode betingelser på boliglån / boligrente – Som LO organisert har en tilgang til meget lav og konkurransedyktig rente over tid, samt god hjelp fra flinke, økonomiske rådgivere fra samarbeidspartner SpareBank1. Rådgivning som er tilpasset deg og din økonomi og kan samtidig informere om hvilke forsikringer du har i medlemskapet ditt slik at du unngår dobbeltforsikring.

Pensjonsrådgivning – Har du spørsmål om pensjon? Vet du hva som lønner seg for deg? Industri Energi har et svært godt pensjonsrådgivningstilbud til medlemmene, med egen pensjonstelefon for alle medlemmer uansett alder – samt en mer dyptgående rådgivningstjeneste for medlemmer fra 57 år og oppover. (Klubben lokalt yter ekstra og dekker egenandel på 500 kr – ta kontakt)

Avtale med Colosseum-tannlegene – Vi har etablert en tannlegeavtale med Colosseum. Gjennom denne avtalen tilbys alle medlemmer et godt tannhelsetilbud til en gunstig pris hos Colosseum tannlegene.

Vi anbefaler medlemmer å ta kontakt med LOfavør sin samarbeidspartner, SpareBank 1.

SpareBank1 kjenner forsikringsordningene du har i medlemskapet ditt, og kan hjelpe deg slik at du utnytter medlemsfordelene dine innen bank og forsikring best mulig. Som medlem av et LO-forbund får du gunstigere rente på innskudd og gode betingelser for brukskonto/lønnskonto. I tillegg får du gratis økonomisk rådgivning av rådgiver.

Dette gjelder også for medlemmer som allerede benytter seg av LOfavør Boliglån. SpareBank 1-bankene er innstilt på, innenfor de rammene de rår over, å finne tilpassede løsninger for medlemmer som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon.

De har et eget team som kun jobber med medlemmer av et LO-forbund. De hjelper deg med spørsmål til eksisterende forsikringer eller ved kjøp av forsikring.

De kan nås hver dag mellom kl. 07 og 24:00. Du kan sende e-post til lodirekte@sparebank1.no så kontakter SpareBank 1 deg med et forsikringstilbud hvor dine medlemsfordeler er innlagt. Du kan også ringe 416 06 600, tast 1 så 3 hver dag fra kl. 07:00-24:00.

Les ellers mer om LOfavør fordeler inne på https://www.lofavor.no/

TIPS: LO-Favør har egen mobilapp hvor en får oversikt over alle medlemsfordeler, både de en har inkludert i medlemskapet og de en ikke har prøvd ennå.

Lurer du på noe?

Ønsker du mer informasjon eller har spørsmål om forsikringer eller medlemsfordeler? Da er det bare til å ta kontakt med oss på IndustriEnergi@odfjelldrilling.com så hjelper vi deg.

Bente Amundsen

Bente Amundsen

Administrasjonssekretær

bam@odfjelldrilling.com

984 72 618

Eva Karin Strøm-Nilsen

Eva Karin Strøm-Nilsen

Varastyremedlem, Organisasjonssekretær

evpe@odfjelldrilling.com

930 42 242