Industri Energi sine nettsider

Tariff 2016: Forhandlingene på Oljeservice utsettes

Forhandlingene på Oljeserviceavtalen mellom Industri Energi og Norsk Olje og Gass startet mandag 6.juni, men ble bestemt utsatt tirsdag 7.juni.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Olje og Gass på Oljeserviceavtalen var satt opp 6-8.juni, men på dag to av forhandlingene ble forhandlingene bestemt at skulle utsettes.

Industri Energi møtte krevende forhandlinger hvor arbeidsgiverne tilbudte dem null, samtidig som de kom med en rekke horrible motkrav som ville ha svekket tariffavtalen. Forhandlingsutvalget i Industri Energi var innstilt på et moderat oppgjør som følger frontfagets oppgjør, sånn som vi også har gjort før i gode tider. «Vi følger frontfagets oppgjør i gode tider og det mener vi også skal gjelde i dårligere tider», sier Stokka.

Når forhandlingsutvalget så at de ikke kom noe særlig videre i forhandlingene, ble det bestemt at de skulle utsettes inntil videre. Forhandlingene blir tatt opp igjen etter Operatør, boring og forpleining er ferdige med sine forhandlinger som gikk i brudd og videre til mekling. «Vi ser at vi ikke kommer videre i forhandlingene og mener det er mer hensiktsmessig å utsette forhandlingene til resultatet på avtalen for operatør, boring og forpleining er klart«, sier Stokka.

Jarle Knoph representerte Industri Energi Odfjell Avd.171 og var med i forhandlingsutvalget som observatør.