Industri Energi sine nettsider

Tariff 2016: Enighet på flyteriggavtalen etter mekling

Årets forhandlinger på flyteriggavtalen mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund måtte gå helt til overtid på mekling før det ble enighet klokken 02.00 natt til onsdag 22.juni.

Forhandlingsleder Asle Reime fra Industri Energi

Forhandlingene på Flyteriggavtalen mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund startet mandag 23.mai, men endte i brudd allerede dagen etter 24.mai klokken 23.20. Partene ble innkalt til Riksmekleren 20-21.juni og det ble mekling på overtid før partene kom frem til enighet klokken 02.00 natt til onsdag 22.juni.

«I årets oppgjør opplevde vi at den norske modellen og frontfagsmodellen har blitt utfordret av arbeidsgiversiden på en måte vi ikke har opplevd på mange år. Avstanden under forhandlingen var så stor at vi trengte hjelp fra Riksmekleren til å komme i mål, og vi er meget fornøyd med at vi nå har en akseptabel avtale», sa forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi.

Resultatet gir et generelt tillegg på 0,5 % på lønnsmatrisen, samtidig som overenskomstens tekster videreføres uendret. Det ble også ført inn en midtertidlig utvidet fortrinnsrett for arbeidstakere som mottat oppsigelse i perioden 1.juni 2016 til 31.mai 2018.

Fullstendig protokoll fra resultat ligger ved nederst på siden.

Forhandlingsutvalget på Flyteriggavtalen fra Industri Energi Odfjell bestod av:
Leder: Tor-Bjarte Jakobsen
Nestleder: Morten Sundsbak
Styremedlem: Glen Bjørheim