Industri Energi sine nettsider

Industri Energi saksøker Norsk Olje og Gass

Industri Energi saksøker Norsk olje og gass for å ha inngått en avvikende avtale på oljeserviceområdet med Safe. – Gårsdagens meklingsresultat er dårlig og ulovlig, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Ommund Stokka, forhandlingsleder på Oljeserviceavtalen i Industri Energi

Tariffstridig meklingsresultat

Etter at Norsk Olje og Gass forlot forhandlingene på Oljeserviceavtalen med Industri Energi, så møtte de Safe i mekling på Brønnserviceavtalen hvor de til slutt kom til en enighet.

«Industri Energi saksøker Norsk olje og gass for å ha inngått en avvikende avtale på oljeserviceområdet med Safe. – Gårsdagens meklingsresultat er dårlig og ulovlig», sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Industri Energi hadde torsdag morgen hastemøte med Landsorganisasjonen (LO), og er enig om å ta saken til Arbeidsretten.

«LO gir oss full støtte om å erklære meklingsresultatet mellom Norsk olje og gass og Safe som ulovlig. Vi saksøker derfor NHO og NOG», sier Ommund Stokka.

Ommund Stokka presiserer også at det er ikke meklingsresultatet vi saksøker, men Norsk Olje og Gass sitt lovbrudd.

Industri Energi har ti ganger flere medlemmer på oljeserviceområdet enn Safe har på brønnservice. Industri Energi har 6500 medlemmer innen oljeservice, mens Safe har litt over 600 medlemmer på brønnservice.

Industri Energi varsler nå en bred plassoppsigelse på oljeserviceoverenskomsten og vil se fullstendig bort fra Safes meklingsresultat. Så nå møtes partene hos Riksmekleren i neste runde, etter en eventuell runde i arbeidsretten hvor det skal avgjøres om NOG har gjort noe ulovlig under forhandlingene på oljeservice.

Les mer om saken på Industri Energi sine sider HER.